Terugblik op informatiemarkt Dijkversterking Marken

Terugblik op informatiemarkt Dijkversterking Marken

Terugblik informatiemarkt Dijkversterking Marken van maandag 16 oktober 2023 in dorpshuis Het Trefpunt.

Op maandag 16 oktober hield het projectteam Dijkversterking Marken een informatiemarkt in Het Trefpunt. Zo’n 60 inwoners van Marken bezochten de markt om zich te laten informeren over de plannen voor de dijkversterking. Een deel daarvan vulde ook de enquête in.

Aan de hand van posters en visualisaties zagen de bezoekers de ontwerpen van de natuur- en recreatievoorzieningen. Ook konden ze de laatste ontwerpen van de dijk bij de West- en Zuidkade, de N518 en bij de Rozewerf bekijken. Tenslotte heeft het team informatie gedeeld over aangetroffen vervuiling en opgedane kennis uit de proefvakken.

Resultaten enquête
Met 60 bezoekers was deze avond minder druk bezocht dan die in januari (250 bezoekers). 41 van de 60 bezoekers hebben dit keer onze enquête ingevuld (tegenover 101 in januari). De enquête bevatte vragen over het ontwerp van de dijk, de recreatie- en natuurvoorzieningen en over de projectcommunicatie.

Hier een greep uit de uitkomsten:
Communicatie:
35 van de 41 respondenten gaven aan ‘tevreden tot heel tevreden’ te zijn met de projectcommunicatie.
Ontwerp:
28 van de 41 respondenten zijn neutraal, tevreden tot heel tevreden met het ontwerp van de dijk. 13 personen gaven aan ontevreden tot zeer ontevreden te zijn. Een aantal respondenten geeft aan de uitkomsten van het handhavingsverzoek van de Eilandraad bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) af te wachten.
Recreatie- en natuurvoorzieningen:
33 van de 41 respondenten zijn tevreden tot heel tevreden over de geplande recreatie- en natuurvoorzieningen. 6 personen zijn ‘neutraal’ en 2 zeggen niet tevreden te zijn: deze mensen hebben zorgen over de toekomstbestendigheid van de voorzieningen.

Alles over Proefvakken / Aangetroffen vervuilingen / Projectplanning (pdf van 5Mb)

Een veilige dijk die past bij Marken (pdf van 43Mb)

Aan de slag met de reacties
In de komende periode gaat het projectteam aan de slag met de aandachtspunten, vragen en opmerkingen die in de enquête geuit zijn. Een aantal vragen werkt het team verder uit, de antwoorden erop verschijnen eind november in het Vragen- en meldingenloket in het online bezoekerscentrum.

Kom langs bij het havenkantoor
Het havenkantoor is elke donderdag geopend tussen 10.00 en 12.00 uur. Kom gerust langs met uw vragen!

Mochten er vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van dit bericht kunt u altijd contact opnemen met ons via de contactmodule van de Bouwapp of bel/mail de omgevingsmanager Combinatie Hof op Marken:

Roy de Haan / 06-557 646 51 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • jonggeleerd.png
  • leukhuis.png
  • overstappen.png
  • yoradhere.png

JB Cookies